Luin Darren Coxin artikkelin tapseista Match Fishing lehdestä ja sain siitä uusia ideoita. Ensinnäkin vanhat taipuisat tapsikukkarot saa jäädä historiaan(2kpl Maver ja olikohan Milo, ensimmäinen alle 20v joka ilmoittautuu saa omakseen ilmaiseksi :D).

 

Alkoi siis uusien tapsikukkaroiden metsästys, Darrenin hienot puiset laatikot vaikuttivat komeilta ja tarkoitukseen sopivilta. Sellaisen itse tekeminen vaatii kuitenkin koneet ja tilat missä tehdä ja niiden puutteessa yritin löytää markkinoilta sopivaa... Ongelmana puisissa koteloissa oli pääosassa niiden koko, melkein järjestään kaikki liian isoja ja hankalia kuljettaa saatika sitten käyttää kilpailutilanteessa.

 

Ajatus tapsikukkaroiden uusimisesta alkoi jo hiipua kunnen törmäsin Ebay:ssä Preston Innovationsin muoviseen tapsikoteloon joka vaikutti kaiken puolin kätevältä. Huusin niitä 3kpl, maksoin ja jäin odottamaan niiden saapumista. Noin viikossa kotelot tulivat Englannista ja maksoivat kaikkine kuluineen hieman alle 20€(eli siis noin 7€/kpl).

 

Yhteen koteloon mahtuu 7 eri koukku/siima variaatioo ja tapsien pituudet voivat olla 10cm, 12,5cm, 15cm, 20cm, 25cm ja 30cm. Kotelot täyttyivätkin nopeaa vauhtia ja oli aika tilata 3kpl lisää. Alla pari kuvaa kotelosta.

 

Kotelossa Kamasanin B512 koukkuja.

Kotelo suljettuna.