Aamulla kukon laulun aikaan starttasimme Tampesterista kohti Jämsää, Peksu tuli hakeen mua ja hänen autolla mentiin. Kamat mahtui kun mahtuikin Peksun Caddyyn, vaikka olihan sitä taas mukana ihan riittämiin. Jämsään saavuttiin noin kello 7 pintaan. Kiireellä siinä mäskejä sekoitettiin, päätettiin tehdä Lortille(lue: lahna) oma mäskinsa ja särjelle, sorvalle omansa. No kiirehän siinä tuli niitten mäskien kanssa kun 7:30 oli jo arvonta. Arvonnasta saatiin viime vuotisten kakkosten eli Pönnin & Rantalan paikka. Ajateltiin, että kyllä siinä ainakin lortteja pitäisi olla. Ajettiin omalle paikalle ja alettiin vehkeitten kasaus, huomattiin muuten että aamun aika oli aika helkkarin kiireinen ja ehdotankin ensi vuodelle että supistetaan molemmista eristä 0,5h ja eka supistus siihen aamun säätämiseen ja toinen supistus siihen että saadaan punnitus aikaisemmin käytiin.

Kisa alkoi ja pallot ei olleet vielä edes valmiit, no heitettiin lortille ne jotka olivat valmiina ja tehtiin lisää... Alkuun ongimme läheltä telkkareilla "lähikalat" pois, joita oli mm. 0,5kg sorva ja 0,6-0,7kg säynävä... Eli kyllä se lähipajatsokin kannatti putsata. Sitten siirryimme parteille ja lorttia yritettiin saada. Huomasimme, että tällä kertaa lorttia oli, (vrt. viime vuosi jolloin pohjan "kivat" epätasaisuudet ja risut estivät lahnan tulon tontille, taisi muuten olla ruutu jossa Kalapappa ja Kalapoika onkivat) mutta ei tarpeeksi. Kirveet oli koko lailla jo kaivossa alkujakson lopulla. Mutta ruokatunti saatiin hyvin kulumaan uusia rigejä rakennellessa ja eväitä syödessä...

Toinen erä alkoi suorastaan loistavasti, molemmat veti lorttia niin että heikompia heikotti :D Mutta se loppui yhtä seinään kun alkoikin... Jossain vaiheessa sain kalan takaisin tontille mutta Peksu ei. Diagnoosimme oli että ei ole "Lempäälän mämmin" voittanutta :D Sillä Peksulla oli kokeellinen mämmi tällä kertaa... Mutta ei sitä kalaa kuitenkaan niin paljon alla ollu että tosissaan olisi voinut jostain voitosta haaveilla.

Ihaillen katselimme kuinka keski-Pylsy veti ylävirran puolella lorttia haaviin yhtenä k***änä :D Se oli kovaa vetoa se, mutta alkoi Mikalla turhan myöhään. Punnitus otti pitkään, mutta se johtui siitä että punnittavaa oli todella paljon. Tulihan se vaaka loppujen lopuksi meidänkin luokse siinä puol kasin maissa. Saimme Peksun kanssa yhteensä 53kg ja yllätyksemme oli suuri kun totesimme olevamme toisia heti Pönnin ja Rantalan 89kg jälkeen.... Ainoastaan Pylsy & Knuutinen olisi enään voinut syrjäyttää meitä sijalla, mutta he jäivät kuin jäivätkin taakse vaikka Mikalla huikea loppukiri olikin.

13 "joukkuetta" kisasi mukana ja olimme siis toisia eli ei se todellakaan mihinkään mettään menny. Ensi vuonna uudestaan ja edellistä parempina, tietenkin!


Kuvaa meidän ruudusta ylävirtaan päin.


Kuvaa Peksun saaliista, mistä voit todeta että se ei todellakaan koostunut mistään kilon lahnoista....