Lähde: Match fishing October 2010

 

Kysymys:

Kohon antenneja on valtava määrä erilaisia, minkä tyyppistä antennia minun pitäisi käyttää missäkin tilanteessa?

C.Howes, Greater London


Vastaus:

Eri tyyppisiä antenneja on nykyään harhauttava määrä. Oikean tyyppisen antennin valinta perustuu pääasiassa kahteen asiaan.

Ensimmäinen asia on, mitä käytät syöttinä?

Pienet syötit, kuten surviainen, squatti(pienen kärpäsen toukka, kuten pinkie) tai pinkie kalastetaan yleensä antennilla, joka on teräslankaa tai ohutta lasikuitua. Koska ne ovat kaikkein herkimpiä ja näyttävät hennot syönnit hyvin.

Isommat syötit, kuten kärpäsen toukat, kasterit, ja pienet madot vaativat hieman enemmän kannattelevan antennin, kuten muovi-, ohut ruoko- tai onttoantennin.

Vielä isommille syöteille, kuten isoille madoille, maissille ja lihalle tarvitse paksumman antennin, joka kannattelee syöttiä.

Toinen asia, on miettiä kuinka paljon siimaa makaa pohjalla ja kuinka paljon kohteessa missä ongit on virtaa.

Esimerkiksi, jos kalastat kärpäsen toukilla jotka juuri ja juuri koskettavat pohjaa järvellä, on muovinen antenni paras. Mutta jos sinun täytyy onkia 15cm ylisyvästä taistellaksesi pohjavirtausta vastaan on ruoko- tai onttoantenni parempi vaihtoehto.

Yksinkertaisesti, tarvitset antennin joka on balanssissa syötin kanssa mitä käytät ja syötin esitystavan kanssa. Jos antenni ei ole tarpeeksi kantava, siirryt vain kantavampaan.

Rob Perkins

(Rob on joukkueonkija, joukkuepisteet tulevat ennen henkilökohtaista pärjäämistä. Rob osaa kalastaa kaikilla tekniikoilla, kuten todistettu, kun hän voitti kilpaonginta cupin vuonna 2007).


Antennityypit kantavimmasta vähiten kantavaan:

Ruoko (esim. bambu, edit 31.10.2010)

Onttomuovi

Muovi

Lasikuitu

Teräslanka