Kausi avattiin Peksun kanssa suunnitelmien mukaan pitkänäperjantaina 22.04.2011 Iidesjärvellä länsipäästä, josta vesi laskee Pyhäjärveen. Sovimme aloittaa kello 10:00 aamupäivästä. Saavuin paikalle ja Peksua ei vielä näkynyt, ajattelin että nyt otan sen paikan lähempää "ränniä" josta Peksu veti edelliskerralla reissun ainoon laten... Peksu soitteli ja sanoi myöhästyvänsä hieman.. sanoin ettei mitään välii, teen mäskit tässä valmiiksi.

Tarkoitus oli tehdä molemmille eri seos. Ideana oli kokeilla pelkkää Mondialin sprinttiä Versus Trapperin euron lahnamäski, mutta kuinka ollakaan avatessani sprint-pussin haistoin että nyt ei ole kaikki kohdallaan. Sprint haisi ihan homeelle..... no oli päivämääräkin menny umpeen(12/2010), pienen ihmettelyn jälkeen totesin että kai pussi sit oli saanu kosteutta jossain vaiheessa ennen kuin siirsin sen kuivaan ja lämpimään paikkaan talvisäilytystä varten. Eli mäskit tehtiin sitten ihan Traperin euron lahnamäskeistä ja liimistä.

Molemmille sama seos jaettiin suhteella 50/50.

Peksu saapui paikalle, pistettiin kamat valmiiksi paikoilleen. Päätettiin että ongitaan ~10m parteilla(takana kävely-/pyörätie), eli kaks pätkää pois. Pistettiin molemmat kupilla 6 "kuukunaa" mämmii kohtaan mistä päätettiin onkia.

Rigiksi valitsin kohon 0.75g pääsiima 0,14 ja tapsi 0,12(koska mielessä oli isot terhakat kevät säynävät), Peksulla koho samaa luokkaa mutta siimat astetta tai kahta hennommat eli 0.10/0,08.

Alettiin onkiin, meitsi sai heti pari särkee ja Peksu aloitti yllätys yllätys lahnalla :D Kevään ensimmäinen 0.5kg sumppuun.. Jostain syystä lahnat ei tullu mun mäskille ollenkaan vaikka meidän mäskeillä ei ollut eroa kuin ehkä 6-7m. Mulla oli pääasiassa särkeä ja Peksulla lahnaa(turpaanveto jatkuu oli talvi tai kesä :D).

Jossain vaiheessa ajattelin, että ei helv**** , ei sitä ilman lorttia voi jäädä kauden avauksessa ja aloin onkimaan Peksun mämmiltä, mutta kuinka ollakaan sain sieltäkin vain pari särkee ja Peksu veti lortit himaan. Syötin sitten kupilla kolme löysää palloa noin 4m päähän Peksun mäskistä ja kuinka ollakaan saman tien lortti kiinni ja thumps 0,5kg lortti sumppuun... todettiin Peksun kanssa että ei helv**** nehän haluu ruokaaaaa..... pistettiin lisää ja sain vielä toisen ja Peksu varmaan 2-3... sitten alkoi olla hiljaisempaa. Eli syötetiin todennäköisesti kalat yli.

10 yli kaksi sain vielä yhden särjen ja totesin että eiköhän se riitä tälle päivää(kauhea flunssa muuten päällä...) Kerättiin kamat  ylös ja päätettiin että Peksun 13 skimmeriä ja mun säälittävät 2 jatkavat eloansa Pahiksessa. Isoon ämpäriin vettä ja kuvien jälkeen kalat uimaan saaviin ja Peksun auton kyytiin kohti Pahista.

Ensi kesänä on mahdollisuus saada sitten latekin pahiksesta, tällä tietoo 300-600g lahnoja ui 15kpl Pahalammessa :D

Peksun kauden avauskala, lortti tietenkin... se lupaa hyvää!

Peksun kauden avaus 13 lorttia + viitisen särkeä, ei huono! Ei epäilystäkään kuka oli päivän herra ja hidalgo :)

Allekirjoittaneen kauden avaus 2 lorttia ja viitisentoista särkeä.

Hienoa oli pitkästä aikaa ulkoiluttaa ystävääni parttia hyvässä seurassa!