Tiistaina tuli uusi partti ja pakkohan sitä oli ensi tilassa eli keskiviikkona töitten jälkeen lähteä kokeilemaan. Tiistai-iltana parttiin viritettiin kaksi kärkeä isommalle kalalle, toiseen 1,4mm solid ja toiseen Prestonin 13H hollowia. Taitaa olla hieman turhan jämäkkää Pahalammen kaloille mutta testatessa selviää.

Keskiviikkona töiden jälkeen suuntasin siis Pahikselle, jossa Pönni oli ja paria päivää aikasemmin onkinut ja saanut saaliikseen 10 ruutanaa. Totesi tosin, että ensimmäiseen tärppiin meni kaksi tuntia aikaa. Laitoin istuimen valmiiksi ja kasasin partin ja kuppikärki ensimmäisenä kiinni. Päätin mäskätä 2 paikkaa, toisen 13m päähän suoraan eteen ja toisen 7,5m päähän viereisen puskan kupeeseen. Molempiin 6 kuppipalloa, kupittaessani joku koiran ulkoiluttaja tuli kysyyn: "Onko sorsia näkyny?" Hieman tyrmistyneenä kysymyksestä katselin lampea joka suuntaan ja totesin "Eipä näy muita kuin lokkeja". Nainen oli hetken hiljaa ja kysyi sitten "Saako olla utelias ja kysyä mitä teet? Otatko jotain näytteitä?" Vastasin "Heh, ei kun olen ongella ja pistän kaloille vähän houkutusruokaa" johon nainen totesi "No jo on onkivehkeetkin muuttuneet" ja jatkoi matkaansa. Kupitettuani aloin kasaamaan 2 kärkeä, toinen top3 7,5m paikkaan ja toiseen top4 13m:lle. Kohoksi valitsin 4x14 karppikohon jossa on vähän paksumpi antenni. Onkilaitteet ovat molemmat painotettu niin, että antennia näkyy vain noin 10mm pinnalla.

Aloitin onkimaan 13m päästä ja hiljasta oli, kokeilin 7,5m paikkaa ei mitään. Sitten kavereita tuli hakemaan tilaamiamme toukkia, jotka olivat mukanani ja Tero parttiaan joka oli autossani. Peksu kommentoi, että ongin liian kevyillä vehkeillä, koska tuuli kohtuu kovaa ja syötin paikallaa pitäminen oli hankalaa. Itse ajattelen, että ruutanat pitävät pienestä liikkeestä vaikka ovatkin vielä melko kohmeessa. Syöttinä oli käytettävissä vain kärpäsen toukkia. Hiljasta oli ei tärpin tärppiä, Seppo soitti ja kysyi olenko ongella jos hän tulee hakemaan toukkiaan, kysyi myös onko nykiny. Sanoin että eipä ole, johon tokaisi että kun 2h kulunut voi jotain tapahtua.

Seppo tuli paikalle kun olin onkinut noin 2,5h, jolloin koho hävisi saman tien veden alle, mutta sähläsin jotain vavan kanssa ja vastaisku myöhästyi. Seppo sanoi, että heti alkoi tapahtuun kun tulin paikalle :D Vähän aikaa edellisestä ja taas koho hävisi veden alle, voimakas vastaisku ja ei mitään.... Mietin että mitä hittoa, tuo oli varma syönti... Hetken kulutta tärppi taas ja vastaisku. Pieni ruutana (250g) kiinni ja kumit ei paljon venyneet(kärjessä 1,4mm solid :D) Kala ylös ja vapautin kuvan oton jälkeen. Ei viitsinyt enään sumppua kastella, kun syöntikin vaikutti niin onnettomalta.

Seppo halusi kokeilla hetken vapaa ja vähän aikaa ongittuaan sai tärpin ja kala ylös, 100g särki. Ongin vielä puolisen tuntia ja sain lopussa toisen ruutanan, joka painoi noin 300-350g ja siihen oli eka onkisessio hyvä lopettaa. Ei ollut ruusuilla tanssimista, mutta eipä menneet munatkaan pataan.


Colmic RBS 910 Match Carpa

No miltä se vapa tuntui? Hmm aikaista sanoa vielä oikeastaan mitään. Onhan se paljon jäykempi kuin edellinen vapa, mutta paino(punnitsin tiistaina) oli yllättävän paljon eli 995g. Tosin tuntuu kevyemmältä pidellä kuin edellinen vapa Maver 271 vaikka Maver onkin kevyempi(tosin lyhyempikin).  Paino siis on pettymys, varsinkin kun sen piti olla 884g jostain netistä niin muistan lukeneeni. Mutta jos vapa on tasapainoinen niin sillä ei ole suurta merkitystä. Huomenna otan molemmat mukaan ja teen pikku vertailuja.

 

Kirjoittaja ja kauden avauskala.